КРИПТОГРАФІЧНИЙ МЕТОД ШИФРУВАННЯ ДАНИХ PATTERN REVERSE MULTIPLICATION - Kulibaba, Serhii; Kurchenko, Oleg (Електронне фахове наукове видання «Кібербезпека: освіта, наука, техніка», 2022)
У даній роботі розглядається задача розробки власного криптографічного метода шифрування шляхом використання допоміжних та вже існуючих засобів розробок. Процес захисту даних відбуватиметься шляхом зміни внутрішньої структури даних. Вже існуючі криптографічні методи висвітлені в інтернет-джерелах, тому було прийнято рішення відобразити принцип утворення власного метода шифрування для будь-яких даних. Процес обробки може займати значну кількість часу для достатніх об’ємів даних, тому в даній роботі буде продемонстрований процес обробки із використанням ресурсів пристрою. Дана модифікація підвищить ефективність використання запропонованої методології підвищення рівня захисту даних. Завдяки власним підходам, особи, які намагаються отримати інформацію не легальним шляхом, будуть мати меншу ймовірність до успішного отримання дійсних даних. Застосування методології може використовуватись у різних цифрових напрямках зокрема засобах комунікації, загальний обмін даними, захист пакетів, які надсилаються по мережі.