ПІДХОДИ ЩОДО ДОСЯГНЕННЯ ЗАХИСТУ ІНФОРМАЦІЇ В ОРГАНІЗАЦІЯХ РІЗНИХ СФЕР ДІЯЛЬНОСТІ ПІД ЧАС НАДЗВИЧАЙНОГО (ВОЄННОГО) СТАНУ - Черниш, Юлія; Мальцева, Ірина; Штонда, Роман; Кузнецов, Віктор; Гоменюк, Віктор; Підкова, Олександр (Електронне фахове наукове видання «Кібербезпека: освіта, наука, техніка», 2023)
Кількість випадків кібератак зростає. У сучасних організаціях різних сфер діяльності вся інформація, все частіше, зберігається в цифровій або електронній формі, будь то на окремих комп’ютерах чи пристроях зберігання даних, на серверах організацій чи службах зберігання даних, або за допомогою веб-«хмарних» технологій. Метою даної статті є розуміння захисту інформації та аналіз вирішення проблеми, а також виявлення загроз, які можуть серйозно вплинути на організації будь-якого розміру. У даній статті досліджені найпопулярніші методи щодо захисту інформації під час війни. Розберемося детально, чим саме, той чи інший метод, зможе вам допомогти. Зараз усі підприємства мають важливу для бізнесу інформацію та дані, що зберігаються в електронному вигляді, тому підтримка безпеки даних є надзвичайно важливою. Зростання використання веб-сервісів, таких як хмара, створює додаткові проблеми цифрового захисту. Недостатній кіберзахист може поставити під загрозу системи та служби, завдати шкоди людям і, в крайніх випадках, поставити під загрозу життя. Хоча організація не може гарантувати стовідсоткову безпеку своїх цифрових активів, у цій статті наведено поради щодо того, як оцінити загрози системам і розробити режим безпеки, який гарантує постійний захист конфіденційних цифрових активів.