АНАЛІЗ ТЕХНОЛОГІЇ РОЗСЛІДУВАННЯ ІНЦИДЕНТІВ БЕЗПЕКИ НА ОБ’ЄКТАХ КРИТИЧНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ - Козачок, Валерій; Драпатий, Михайло (Електронне фахове наукове видання «Кібербезпека: освіта, наука, техніка», 2024)
Ця стаття спрямована на аналіз та огляд сучасних технологій, що використовуються при розслідуванні інцидентів безпеки на об’єктах критичної інфраструктури. Дослідження та впровадження новітніх стратегій та підходів у цій області може сприяти підвищенню рівня захисту важливих систем, а також виявленню та реагуванню на нові кіберзагрози, зберігаючи надійність функціонування суспільства в цілому. На сьогодні актуальним питанням безпекової галузі є спрямування на стан інформаційної безпеки об’єктів критичної інфраструктури з ефективним застосуванням відповідних заходів щодо підтримання її в належному стані. Інформаційний простір, ресурси, інфраструктура та технології, значною мірою впливають на рівень потенціалу держави та її збройних сил. Сьогодні, як ніколи, інформаційна компонента в стратегії забезпечення національної та воєнної безпеки держави вийшла на перший план [1], [2]. Вивчення та впровадження технологічних тенденцій кіберзахисту у секторі критичної інфраструктури дозволяє реагувати на складність сучасних кіберзагроз та забезпечує підвищення захищеності систем у реальному часі.