УЗАГАЛЬНЕННЯ ФІЛЬТРІВ ГАБОРА НА ОСНОВІ ATEB-ФУНКЦІЙ - Nazarkevich, Maria; Vozny, Yaroslav (Електронне фахове наукове видання «Кібербезпека: освіта, наука, техніка», 2019)
Досліджується ідентифікація відбитків пальців в інформаційній системі безпеки. Здійснювали відбитки пальців, проводили проріджування сосочків, орієнтували поля Шерлока та Монро, проводили фільтрацію Атеба-Габора, досліджували тривимірні властивості Атеба-Габора для різних раціональних параметрів. Виявлено їх вплив на фільтрацію та згодом на ідентифікацію. Застосовується фільтрування Ateb-Habor для біометричних відбитків, що значно розширює класичну фільтрацію шляхом впровадження більш широкого набору фільтрів і надання комплексного підходу до ідентифікації. Скелет був виконаний за допомогою алгоритму Hilditch. Наступним кроком є створення напрямних полів, використовуючи метод, запропонований Шерлоком та Монро при формуванні поля напрямку папілярних ліній. Використовується середній рівень хребта / дев’ять пікселів. Це імітує датчик з роздільчою здатністю 500 dpi. Частота в областях зменшується в залежності від положення. Алгоритм Hilditch генерує векторне зображення. Це зображення у вигляді завантаженого графіка - тобто знайдених кінцевих точок, точок перетину верхньої частини графіка та ліній та дуг