СИСТЕМА ПЕРЕВІРКИ ЗНАНЬ СТУДЕНТІВ З ЕЛЕМЕНТАМИ ГЕЙМІФІКАЦІЇ - Ткаченко, Костянтин; Ткаченко, Ольга; Ткаченко, Олександр (Електронне фахове наукове видання «Кібербезпека: освіта, наука, техніка», 2026)
Описані інструменти можуть бути використані для вирішення практичних задач забезпечення тестування знань навчального контенту, що надається студентам, які навчаються за спеціальності F2 "Інженерія програмного забезпечення", використовуючи відповідну інформаційну навчальну систему. Тести з навчальногой контенту представлені у вигляді таблиць бази даних системи. У статті розглядається інформаційна система тестування знань студентів, яка використовує елементи гейміфікації. Запропонована система підтримує тестування знань з основних навчальних дисциплін спеціальності F2 та сприяє процесу оптимізації обробки даних, що описує процес тестування знань. Освітні компоненти дисциплін, з яких проводиться тестування знань, організовані у вигляді ієрархічної моделі. Розроблена система тестування знань студентів працює в режимах «студент» (для перевірки знань студентів) та «адміністратор» (для формування тестових завдань). У роботі детально розглядається режим «студент» та база даних системи. Аналіз результатів перевірки знань визначає автоматизацію формування відповідного рішення щодо визначення матеріалу, який студент не опанував на необхідному рівні. Використання веб-системи сприяє процесу автоматизації перевірки знань студентів. Запропонований підхід до тестування знань студентів доцільно використовувати в подальшому для прототипування предметних онтологій навчальних дисциплін спеціальності F2.