ПРОЦЕДУРА ІНВЕСТУВАННЯ В КІБЕРБЕЗПЕКУ З УРАХУВАННЯМ БАГАТОФАКТОРНОСТІ І В НЕЧІТКІЙ ПОСТАНОВЦІ - Lakhno, Valerii; Akhmetov, Berik; Husiev, Borys; Blozva, Andrii; Kasatkin, Dmytro; Osypova, Tetiana (Електронне фахове наукове видання «Кібербезпека: освіта, наука, техніка», 2021)
Показано, що застосування теорії багатокрокових ігор якості дозволяє здійснювати фінансування різних інформаційних технологій з урахуванням усіляких чинників. Зокрема, з огляду на велику кількість підходів до побудови ефективних систем інформаційної безпеки на підприємстві. Використання такої моделі дасть можливість розробляти на основі ігрових моделей систем підтримки прийняття рішень (СППР), наприклад, програмні продукти (ПП). Які, в свою чергу, дозволять приймати раціональні рішення по вкладенню фінансових коштів в розвиток таких технологій. Дана обставина обумовлює необхідність і релевантність розробки нових моделей і програмних продуктів, які здатні реалізувати процедури підтримки прийняття рішень в процесі пошуку раціональних стратегій інвестування, в тому числі, в сфері інформаційної безпеки підприємств і отримання прогнозної оцінки для можливості реалізації конкретної стратегії.