МОДЕЛЬ БЕЗПРОВІДНОЇ МЕРЕЖІ ІНТЕРАКТИВНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ SMARTCITY - Moshenchenko , Nikita; Zhurakovskyi, Bohdan (Електронне фахове наукове видання «Кібербезпека: освіта, наука, техніка», 2021)
У данній статті розглянуто проблему процесу застосування роботів та керування ними у закладах харчування за допомогою безпроводових мереж, показано основні особливості існуючих рішень у сферах робототехніки та мереж, їх переваги та недоліки. Досліджено безпроводові мережі для застосування їх у керуванні роботами. Основним завданням безпроводових мереж є забезпечення на певній території високошвидкісного локального доступу до сервісів і даних, обмін інформацією між користувачами, що знаходяться в межах даної території. Побудова мереж Wi-Fi (IEEE 802.11) бездпроводової передачі даних на даний час є широко затребуваною за рахунок маси переваг. Серед основних переваг даної технології найбільш привабливі такі: низька вартість обладнання; гнучкість застосування обладнання; висока швидкість передавання даних. Ця технологія надає можливість для роботи цілого ряду користувацьких додатків. Інфраструктура безпроводових мереж - це основа, на якій будується подальше впровадження призначених для користувача додатків і забезпечується підтримка ключових для компанії сервісів. До таких сервісів відносяться мережеве управління, інформаційна безпека і механізми гарантії якості сервісу (QoS). Було налаштовано віртуальне середовище з відповідним програмним забезпеченням, проведена симуляція мережі, та записані її результати. Дане рішення може бути використане у закладах харчування. Дозволяє впровадити нові технології у сферу людського життя та збільшити прибутки власникам закладів харчування