СТІЙКА ФУНКЦІЯ ШИФРУВАННЯ УДОСКОНАЛЕНОГО МОДУЛЯ КРИПТОГРАФІЧНОГО ЗАХИСТУ ІНФОРМАЦІЇ В ІНФОРМАЦІЙНОКОМУНІКАЦІЙНИХ СИСТЕМАХ - Smirnova, Tetiana; Burmak, Yuliia; Ulichev, Oleksandr; Usik, Pavlo; Dorenskyi, Oleksandr (Електронне фахове наукове видання «Кібербезпека: освіта, наука, техніка», 2021)
У роботі проведено аналіз вимог до побудови систем забезпечення конфіденційності даних на базі криптоалгоритмів, визначено ключові аспекти і шляхи удосконалення існуючих методів і систем шифрування даних. Методи дослідження. Основні теоретичні положення роботи отримані з використанням методів теорії захисту інформації. Об’єктом дослідження є процес забезпечення конфіденційності даних в інформаційнокомунікаційних системах управління технологічними процесами на базі хмарних технологій. Предметом дослідження є стійка функція шифрування для забезпечення удосконаленого модуля криптографічного захисту інформації в інформаційно-комунікаційних системах. Метою даної роботи є розроблення стійкої функції шифрування удосконаленого модуля криптографічного захисту інформації для забезпечення конфіденційності даних в інформаційно-комунікаційних системах управління технологічними процесами на базі хмарних технологій. Розроблено метод генерації криптографічних ключів, щоб покращити швидкість генерації ключів, з його використанням удосконалено функцію шифрування (для забезпечення удосконаленого модуля) на основі відомого і ефективного алгоритму RC6, що дозволило підвищити швидкість криптографічної обробки даних та перевірити криптостійкість алгоритму проти спеціалізованих атак лінійного та диференціального криптоаналізу