СИСТЕМИ БІОМЕТРИЧНОЇ АУТЕНТИКАЦІЇ З ВИКОРИСТАННЯМ ЕЛЕКТРОЕНЦЕФАЛОГРАФІЇ - Taj Dini, Mahyar (Електронне фахове наукове видання «Кібербезпека: освіта, наука, техніка», 2022)
Останніми роками зростає рух, спрямований на поєднання науки про мозок з медициною, освітою та промисловістю. Особисту автентифікацію можна розділити на такі види: автентифікація знань, автентифікація властивостей та біометрична автентифікація. Аутентифікація за допомогою паролів або PIN-кодів, які використовуються для входу на пристрій, підпадає під аутентифікацію знань. Аутентифікація на основі власності базується на власності особи, наприклад картці або ключі. Біометрична аутентифікація — це особиста аутентифікація, яка використовує біометричну інформацію, а також розроблена біометрична аутентифікація, наприклад, відбитки пальців, райдужки, відбитки голосу тощо. Ця стаття складається з восьми розділів про біометричну аутентифікацію та висновку. Огляд біометричної аутентифікації знаходиться у другому розділі, а потім говоримо про технології біометричної аутентифікації, далі ми обговорюємо вже доступну аутентифікацію за фізичними характеристиками, такими як вена долоні, відбиток пальця, розпізнавання райдужної оболонки ока, у четвертому розділі, потім ми продовжимо поведінкову аутентифікацію, як-от голосова аутентифікація та її проблеми в п’ятому розділі, потім у шостому ми пояснюємо біометричну автентифікацію з вилученням функцій, що означає використання машинного навчання та штучного інтелекту в системах аутентифікації, і, маючи це в сьомому розділі, ми пояснили ефективність автентифікації шляхом вилучення функцій і порівняння рівня помилок, операційні характеристики швидкості та приймача, коефіцієнт помилкового відхилення та коефіцієнт помилкового прийняття для оцінки продуктивності, і, нарешті, у восьмому розділі ми показали, як дані електроенцефалографії за допомогою вилучення ознак можна використовувати для аутентифікації за допомогою k-найближчого сусіда та метод опорного вектору. Крім того, у цьому дослідженні ми використовували релаксаційну електроенцефалографія, що означає аутентифікацію мозкової хвилі без розумових завдань або зовнішніх подразників.