АНАЛІЗ ДЕЯКИХ КІБЕРЗАГРОЗ В УМОВАХ ВІЙНИ - Maltseva, Irina; Chernish, Yuliya; Shtonda, Roman (Електронне фахове наукове видання «Кібербезпека: освіта, наука, техніка», 2022)
У даній статті досліджені найвідоміші та найгучніші кіберзагрози, які були здійснені по відношенню до держави під час вторгнення рф. Ми проаналізували також і закони, що були прийняті під час воєнних дій на території нашої держави. Вони суттєво вплинули на захист від подальших загроз для всієї системи. Проблематика руйнівних та нищівних кібератак росії перед вторгненням в нашу країну доводить, що кібератаки відіграють важливу та стратегічну роль в сучасному світі та війні, незважаючи на те, чи відомо про це громадськості. Ця загроза для нас є постійною і вона не стоїть на місці та розвивається. Кібератаки завдають чималих проблем нашій системі та інфраструктурі з парадоксальними наслідками. Безпека України суттєво залежить від забезпечення кібербезпеки. На цьому варто не тільки акцентувати увагу, а й навіть докласти максимальних зусиль. Технічний прогрес зростатиме, а за нею і дана залежність в кіберпросторі. Зазначимо, що законодавче регулювання відносин теж має свої потреби, щодо постійного оновлення та супроводження стрімкого розвитку технологічних процесів.