ПРОТОКОЛ ВИЯВЛЕННЯ СТАНУ РЕПЛІКИ НА ОСНОВІ РОЗШИРЕНОГО ПРОТОКОЛУ ЧЕРГИ ПОВІДОМЛЕНЬ - Котов, Максим; Толюпа, Сергій; Наконечний, Володимир (Електронне фахове наукове видання «Кібербезпека: освіта, наука, техніка», 2024)
. Коли справа доходить до ландшафту розподілених обчислень, який постійно змінюється, дуже важливо знати та розуміти, як підтримувати синхронізацію та узгодженість інформації про стан між репліками. Дане дослідження націлене на створення протоколу виявлення стану репліки, який побудований на основі розширеного протоколу черги повідомлень (AMQP). Метою цього дослідження є вивчення того, як створений протокол підтримує узгоджену інформацію про стан у різних репліках у розподілених системах. Почато дослідження з основ AMQP і того, чому він такий важливий для сучасних розподілених систем. Переглядаючи кожен рівень протоколу, було звернено увагу на загальну обробку даних і на те, як повідомлення передаються протягом кожного етапу. Проблеми, пов’язані з розробкою згаданого протоколу, є важливою темою цього дослідження. Непростим завданням є вирішення проблем, таких як стани гонитви, і забезпечення консистентних переходів між фазами. У даній роботі розглянуто теоретичні та практичні аспекти управління репліками стану. Дана стаття створена для тих, хто цікавиться або вже використовує розподілені обчислення.