МЕТОДИ СТВОРЕННЯ НАДІЙНИХ СПІВСТАВЛЕНЬ UDP ПОРТІВ У СЕРЕДОВИЩІ НА ОСНОВІ NAT - Котов, Максим; Толюпа, Сергій (Електронне фахове наукове видання «Кібербезпека: освіта, наука, техніка», 2024)
Використання протоколів без встановлення з’єднань, таких як UDP (User Datagram Protocol) стає все більш важливим у сучасних цифрових мережах, які постійно розширюються та стають все більш складними. Підтримка відображень UDP у середовищах на основі NAT, надійний і безперебійний зв’язок для різних завдань, таких як оперативна передача даних і встановлення безпечних з’єднань через віртуальні приватні мережі (VPN), як-от WireGuard, є надзвичайно важливими. Трансляція мережевих адрес (NAT) є важливою частиною вирішення проблеми обмеженої кількості глобальних адрес Інтернет-протоколу (IP) і підвищення безпеки мереж, приховуючи приватні мережі. Однак трансляція мережевих адрес (NAT) створює низку проблем, однією з яких є динамічне призначення номерів портів, що потенційно може призвести до перебоїв у з’єднаннях. Метою цієї статті є докладне пояснення функціонування WireGuard, приділяючи особливу увагу важливості надійних відображень UDP для досягнення максимальної продуктивності. Крім того, у статті розглядається рішення VMware для трансляції мережевих адрес (NAT), щоб проілюструвати проблеми, пов’язані з підтримкою зіставлення UDP. У цій статті проводиться дослідження багатьох методів і поточних рішень, які були розроблені для вирішення цих проблем. Деякі з реалізованих стратегій включають використання статичного відображення портів для встановлення надійного маршруту через NAT, розширення часу життя (TTL) для відображення портів для зменшення кількості розривів з’єднання та підхід надсилання порожніх UDP-пакетів, щоб зберегти активні відображення. На додаток до цього, запропоновано нову концепцію: протокол для простого зіставлення NAT, який намагається спростити процес зміни частоти UDP-зондів, вимагаючи від пристроїв NAT розкривати свої налаштування TTL. Мета цього протоколу — зробити відображення NAT легшим і ефективнішим з точки зору загального мережевого трафіку.