МЕТОД ЕФЕКТИВНОГО ПРЕДСТАВЛЕННЯ ТА ЗАХИСТУ ДИНАМІЧНИХ ОБ’ЄКТІВ У ВІДЕОПОТОЦІ НА ОСНОВІ ТЕХНОЛОГІЇ КОМПЕНСАЦІЇ ЇХ РУХУ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.28925/2663-4023.2018.2.9097

Ключові слова:

відеоконференцзв’язок, відеопотік, кодування, компенсація руху

Анотація

Останнім часом особлива увага при реалізацції необхідного рівня інформаційного забезпечення приділяється бездротовим технологіям. Їх використання сприяє зростанню попиту на надання відеоінформаційних сервісів. Це супроводжується зростанням інтенсивності відеопотоків та збільшенням часу обробки відеоінформації, у результаті чого вони значно перевершують пропускні можливості мереж.  Отже, існує суперечність, яка викликана: з одного боку зростанням вимог щодо якості відеоінформації; з іншого боку складнощами щодо надання сервісів заданої якості з використанням бездротових технологій.

У статті розглядаються питання, пов'язані з швидкістю відеопотоку відеоінформації в залежності від необхідної якості відеоданих, від просторового дозволу і частоти кадрів. У статті зроблено висновок, що при тенденції зростання обсягів відеоінформації в комплексах ВКЗ – необхідно вдосконалювати методи кодування. Для підвищення ефективності управлінської та експлуатаційної діяльності пропонується вдосконалювати існуючі методи кодування динамічних об’єкті відеопотоку даних алгоритмами компенсації руху для відеоконференцзв’язку в системі управління військами.

Як результат в статті запропоновано шеститочковий алгоритм пошуку, який здатний збільшити оперативність та знизити час обробки відеоінформації  між абонентами. Такий підхід в подальшому, за рахунок вдосконалення існуючих методів кодування динамічних об’єктів відеопотоку даних алгоритмами компенсації руху, дозволить покращити ефективність використання відеоконферензв’язку, наприклад,  в системі управління військами.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Біографії авторів

Volodymyr V. Barannik, Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба

доктор технічних наук, професор, начальник кафедри № 401

Mykola V. Dvorsky, Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба

курсант

Valeriy V. Barannik, Харківський національний університет радіоелектроніки

студент

Anton D. Sorokun, Національний авіаційний університет

здобувач

Downloads


Переглядів анотації: 398

Опубліковано

2018-12-27

Як цитувати

Barannik, V. V., Dvorsky, M. V., Barannik, V. V., & Sorokun, A. D. (2018). МЕТОД ЕФЕКТИВНОГО ПРЕДСТАВЛЕННЯ ТА ЗАХИСТУ ДИНАМІЧНИХ ОБ’ЄКТІВ У ВІДЕОПОТОЦІ НА ОСНОВІ ТЕХНОЛОГІЇ КОМПЕНСАЦІЇ ЇХ РУХУ. Електронне фахове наукове видання «Кібербезпека: освіта, наука, техніка», 2(2), 90–97. https://doi.org/10.28925/2663-4023.2018.2.9097